Monthly Archives: May 2014

15May/14

Jag har bestämt mig för säkerhetsdörrar

Jag funderar på att skaffa säkerhetsdörrar i Stockholm där jag bor. Jag bor i ett ganska stökigt område. Det är mycket liv på natten, folk som sladdar omkring i sina bilar, höga röster på gatorna dygnet runt och en allmänt osäker känsla vissa tidpunkter, och framförallt vissa tillfällen, på dagen. Det är inte så att jag är en neurotisk människa som spikar igen mina fönster när det regnar mycket, men när mina barn undrar varför deras däck på sina cyklar blivit sönderskurna och jag kan märka på dem att de är rädda så måste jag agera. Jag förstår kanske själv att det antagligen handlar om några vilsna ungdomar som har för mycket fritid och för lite vettiga vuxna runt sig, men visst tycker jag det är lite läskigt jag också. Säkerhetsdörrar i Stockholm är givetvis vanligare och mer värt än för dig som bor på lugnare och mindre orter.

peekhole

En säkerhetsdörr hade lugnat oss allihop och dessutom skänkt oss lite lugnt och ro. För efter att jag läst på lite om säkerhetsdörrar jag har fått en större förståelse för vad för positiva effekter en sådan installation verkligen hade givit. Inte nog med att det blir så gott som omöjligt för en vanlig inbrottstjuv att ta sig in i huset (det har faktiskt varit en del inbrott i området där vi bor) så finns där andra saker som hålls ute tillsammans med inbrottstjuven. Starka lukter, som kanske inte är det viktigaste för just oss, brand, giftig rök och höga ljud. Vi kommer alltså att bli mer isolerade från allt stök ute på gatorna och dessutom får vi ett bättre skydd mot bränder på köpet. Jag sökte runt lite på nätet och hamnade till slut på Fellmans säkerhetsdörrar.

Innan jag tog beslutet att verkligen satsa på det här ville jag bara skriva av mig, men egentligen har jag nog redan bestämt mig. Det är viktigt för mig att hela familjen känner sig säkra och kan sova gott om nätterna. Risken att något händer kanske inte är speciellt hög, men hellre att vi vet om att vi har ett bättre skydd än att chansa på annat.