pan-xiaozhen-423533-unsplash

Namnbrickor i skolvärlden?

På flera skolor och fritidshem har pedagogerna namnskyltar på sig.  Ska det verkligen vara nödvändigt tänker många, föräldrarna vet förhoppningsvis namnen på deras barns pedagoger. Jo, det är klart att de flesta föräldrar vet namnen på de pedagoger som jobbar närmast just deras barn. Men många gånger slås avdelningarna ihop på morgonen och eftermiddagen då det är färre barn och då kan det vara en pedagog som inte har hand om barnet så ofta som möter föräldern vid hämtning eller lämning.

Barnen är det viktigaste vi har och det kan kännas tryggt att veta vem det är som har hand om ens barn på dagarna. Därför kanske det är en bra idé att alla pedagoger bär namnbrickor. Namnbrickan behöver bara tala om vad pedagogen heter i förnamn, den informationen räcker.

pan-xiaozhen-423533-unsplash

 Hjälp för stressade föräldrar

Vissa människor har svårt att komma ihåg namn och en namnbricka löser problemet. Det är ibland stökigt vid hämtning och lämning och dyker det då upp en pedagog som föräldern inte träffar så ofta kan det vara svårt i all stress att komma på namnet på personen man har framför sig. Ytterligare en anledning till att använda namnbrickor.

 Tillfällig personal

En annan del i det hela är tillfälliga praktikanter och vikarier. Som praktikant eller vikarie är det extra viktigt att bära namnbricka. Både för att inte skapa förvirring bland föräldrarna, det kan vara pinsamt att fråga vad pedagogen heter samtidigt som man vill veta vem personen är som ansvarar för ditt barn. En namnbricka där det står ”vikarie” eller ”praktikant” gör situationen enklare.

 Involvera barnen

Vissa pedagoger kommer säkerligen att uppleva det märkligt att bära namnbricka men ser man till föräldrarnas upplevelse så kan man som pedagog troligtvis ha förståelse för det eventuella behovet. Man kanske kan göra namnbrickor som är lite lekfulla och roliga istället för en klassisk namnskylt i mässing. Låt barnen vara med och göra kreativa och annorlunda namnbrickor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>